Vitlökssås

Ingredienser

  • 2 dl Crème Fraiche
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Flytande honung
  • ½ dl Majonnäs
  • Salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  1. Finhacka eller pressa dina vitlöksklyftor
  2. Blanda samman crème fraiche, honung och majonnäs med vitlöken
  3. Tillsätt salt och peppar efter egen preferens
  4. Ställ in i kylskåp och låt dra till sig en stund innan servering

Testa även:

Vitlökssås på rostad vitlök

Gör din vitlökssås både mer spännande och lyxig med rostad vitlök! För denna skär du dina vitlöksklyftor på mitten med skalet på, och lägger in i ugn på 200 grader i 25 minuter cirka, så att de blir mjuka. Pressa sedan ut det mjuka ur skalet, och mosa, eller stöt i mortel till en röra. Tillsätt sedan crème fraiche, majonnäs, honung och kryddor innan servering.