Enchiladas är en rätt som existerat i århundranden i Amerika, innan spanjorerna ens valde det spanska namnet för rätten. Detta enchiladas recept kombinerar hetta och nyttigheter i ett, som gärna serveras med ris vid sidan och äts med bestick.
Tärna eller strimla kyckling i mindre bitar och fräs några minuter i olja. Hacka sedan purjolök i smala strimmor och lägg ner i stekpannan med kycklingen, och låt fräsa en stund till.
Hacka romansallad och jalapeño och blanda ihop med majs ner i kycklingen. Tillsätt gräddfil och rör om.
Lägg ut tortillabröden och fyll dem med kycklingröran längs mitten. Rulla ihop och lägg sedan i ugnstålig form.
Täck tortillarullarna med passerade tomater generöst. Se därefter till att lägga på rikligt med riven ost, och toppa sedan med tunt skivad salladslök.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, och låt svalna innan servering.