Enchiladas

Enchiladas är en rätt som existerat i århundranden i Amerika, innan spanjorerna ens valde det spanska namnet för rätten. Detta enchiladas recept kombinerar hetta och nyttigheter i ett, som gärna serveras med ris vid sidan och äts med bestick.

Ingredienser

  • 1 msk Olja
  • ½ st Jalapeño
  • 1 st Purjolök
  • 400g Kyckling
  • 8 st Tortillas
  • 1 st Romansallad
  • 150 g Majs
  • 2 dl Gräddfil
  • Salt, peppar och chili efter smak

Topping

  • Passerade tomater
  • Riven ost
  • Salladslök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tärna eller strimla kyckling i mindre bitar och fräs några minuter i olja. Hacka sedan purjolök i smala strimmor och lägg ner i stekpannan med kycklingen, och låt fräsa en stund till.
  3. Hacka romansallad och jalapeño och blanda ihop med majs ner i kycklingen. Tillsätt gräddfil och rör om.
  4. Lägg ut tortillabröden och fyll dem med kycklingröran längs mitten. Rulla ihop och lägg sedan i ugnstålig form.
  5. Täck tortillarullarna med passerade tomater generöst. Se därefter till att lägga på rikligt med riven ost, och toppa sedan med tunt skivad salladslök.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, och låt svalna innan servering.

Andra tillbehör