Tomatsalsa

Ingredienser

  • 5 tomater (normalstora)
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • 1/2 rödlök
  • 2 msk koriander (Finhackad)
  • 2 msk salladslök (tunt skivad)
  • 2 st. lime
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • Salt, svartpeppar och jalapeños efter smak

Tillagning

  1. Kärna ur tomaterna och tärna dem i bitar om cirka 2 cm.
  2. Skala och finhacka vitlök, koriander och rödlök.
  3. Skiva salladslöken tunt
  4. Blanda samman alltihop och tillsätt socker och olivolja.
  5. Skär lime i halvor eller klyftor och pressa ut juicen i salsan.
  6. Smaka av och tillsätt svartpeppar, salt och jalapeños efter tycke
  7. Ställ in i kylen och låt dra till sig i någon timma innan servering

Testa även:

Tomatsalsa med basilika och balsamvinäger

Testa även en höstigare variant utan syrliga inslag som lime och koriander. Ersätt istället dessa ingredienser med 3 matskedar balsamvinäger och 2 matskedar finhackad basilika. Fungerar även utmärkt att servera på bruschetta eller crostini som mindre tilltugg, eller i en skål där gäster kan doppa goda saltade nachos i.