Kyckling fajitas är en populär rätt i Sverige som oftast tolkas som tacos med kyckling, men den egentliga skillnaden mellan fajitas och tacos är att medan tacos oftast innehåller färska grönsaker och frukter serveras fajitas oftast med grillade grönsaker och tillbehör. Detta recept tål däremot att serveras precis hur du vill!
Vill du testa något krispigare? Skiva din kyckling i 2 cm tunna strimlor. Blanda 2 dl mjöl med 1 msk oregano, 1 msk paprikakrydda och 1 tsk cayennepeppar i en skål. Knäck två ägg i en skål bredvid och en tredje skål med krossad cornflakes. Börja med att rulla kycklingen i mjölblandningen, doppa den sedan i äggen och täck kycklingen i cornflakes. Hetta upp olja i en djup stekpanna och fritera kycklingen i 2 minuter eller tills genomstekt. Smakar utmärkt ihop med guacamole eller mango och ananassalsa.