Asiatisk tacos

Detta recept för asiatisk tacos är baserad på ett recept från Hellofresh, omtolkat för att du enklare ska hitta de olika ingredienserna och mängderna. Asiatisk tacos är ett utsökt alternativ för både köttätare och vegetarianer med syrliga och samtidigt salta och rökiga smaker.

Ingredienser

Asiatisk tacofärs

  • 100 ml Hoisinsås
  • 50 ml Japansk soja
  • 50 ml Fisksås
  • 400g Nötfärs eller sojafärs

Coleslaw

  • ½ Vitkål
  • 5 Morötter
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 100g Majonnäs
  • 2dl Creme fraiche
  • 1 Lime

Syrad rödlök

  • 1 Rödlök
  • Vinäger
  • 3 msk Socker

Övriga tillbehör

  • Grovhackade cashewnötter
  • Koriander
  • Sriratcha-Majonnäs

Tillagning

  1. Syrad rödlök behöver stå en stund, så börja med att skära tunna skivor rödlök och lägga ner i en skål/burk/glas. Fyll upp med vinäger så att det täcker all rödlök och blanda i socker. Du kan även tillsätta limejuice för en sötare smak. Låt sedan stå i kylen tills servering, helst mer än 30 minuter.
  2. Stek upp din nötfärs eller sojafärs i matolja tills genomstekt.
  3. Tillsätt hoisinsås, japansk soja och fisksås, rör runt och låt steka på medelvärme tills din färs absorberat såserna, så att du slipper rinniga tacos.
  4. Skiva tunna bitar morot med potatisskalare eller osthyvel och lägg i en separat skål. Du kan även riva morot med rivjärn om du önskar en finare coleslaw. Strimla sedan vitkål i strimmor som är i jämn storlek med morotsbitarna. Lägg morot och vitkål i en skål och blanda i creme fraiche, majonnäs och pressa i vitlöken. Ställ in i kylen och låt dra till sig en stund.
  5. Lägg upp coleslaw, asiatisk färs och syrad rödlök med önskade tillbehör på mindre tortillas och servera!

Hitta asiatiska matvaror

De flesta mataffärer har avdelningar tillägnade åt asiatiska matvaror, medan vissa har ett smalare utbud som försvårar asiatisk matlagning. Förbättra dina asiatiska tacos med riktig sriratchasås, ordentlig hoisinsås och genuint japansk soja, och upplev asiatiska tacos som de ska smaka.

Testa även:

Asiatisk tacos med fläskkarré

För en mer koreansk variant av asiatisk tacos, ersätt din färs med tärnad eller skivad fläskkarré, stekt i soja, strösocker och riven ingefära. Framför dessa smaker med en sås gjord på majonnäs, japansk soja, en pressad vitlöksklyfta och sesamfrön.

Andra tillbehör